Witaj Wandusiu
Powiem ci że niby zadałaś ,proste pytania ,,ale niestety odpowiedzi na nie są bardzo trudne ....
Teoretycznie Sarkoidoza jest chorobą wielonarządową ,,
a wiec powinni byc lekarze ,którzy się zajmuja takim leczeniem
, ale nasza rzeczywistosc jest ,,bez nadzieji na pomoc ze strony służby zdrowia ,,
Dużo osób szuka pomocy z powodu bólu stawów ,,niestety wszyscy dostaja tylko przeciwbólowe ,,mało który lekarz robi nawet diagnostyke /typu rtg,usg ,tk ,,stawów /
Teoretycznie jestes leczona w najlepszej przychodni w Polsce ,,,
a wiec oni powinni się zajac nietypowymi objawami.
a są one -delikatnie mówiac niepokojące ...
Wiesz Wandusiu ,,,nie wiem czy nie pokieruje cię w złym kierunku ,,
ale postanowiłam napisac ,
,ja równierz mam kłopoty z wypadniem różnych rzeczy z rąk ,mam zespoły cieśni ,i potrafie się potknąc na prostej drodze
/jeszcze Kiwior czyli Lidzia ,,ma podobne objawy poczytaj jej historie /
Mysle że powinnas poszukac dobrego neurologa ,i zrobic badanie emg -nerwów ..
może coś u ciebie uszkadza nerwy ?
u mnie wyszły takie uszkodzenia w badaniach emg.!
a badałaś może poziom żelaza ?
ja miałam za niski i neurolog odrazu wprowadził żelazo !
Ale przede wszystkim trzeba znaleśc lekarza ,który cię pokieruje

.
.
oficjalnie nikt nie powiedział dlaczego to mam ,ale na ostatnim wyniku z badania lekarz napisał :nie mozna wykluczyc ze w/w zmiany sa zwiazane z szerszym zakresem uszkodzenia w przebiegu uszkodzenia wielonerwowego u pacjentki obciazonej schorzeniami o podłozu imunologicznym.
Chcialabym ci napisac idz ,,,tu i tu ,,i,podac adresy ,, gdzie zrobia konkretne badania ,,powiedzą ci co jest grane i wprowadzą leczenie
ale z doświadczenia wiem że czeka cię trudna droga ,,,często będziesz wątpiła w to że jakiś lekarz ci pomoże ,,,ale szukaj pomocy.
Znajdziesz ,,
,trzeba walczyc o siebie i nie podawac sie ...
pozdrawiam i życze zdrówka basia
i prosze napisz jak coś załatwisz ,;-)każda informacja ,,jest bardzo cenna ......trzymaj sie