autor: Bohun » 25 listopada 2010, 16:11
Pollo, nie siej propagandy... Takie święta są tylko raz w roku...cały rok się na nie czeka. To taki czas kiedy człowiekowi chce się do człowieka. Nie niszczmy sobie tego takimi pierdołami jak tam zacytowałeś. Poza tym, co roku przed świętami jest to samo, jeszcze się nie przyzwyczaiłeś ? Co roku ludzie płaczą że podwyżki od Stycznia, że czynsze i paliwo, a po świętach zostały puste portfele i długi.. ale co roku przeżywają. Nie żebym był ignorantem w stosunku do samo-destrukcyjnej ekonomi przeciętnego Kowalskiego, bo sam jestem głową rodziny, mam małe dziecko i pracę pod znakiem zapytania. Chodzi o to, aby w człowieku na czas świąt panował błogi spokój, totalny wyluz, chodzi o klimat świąt. A to że co roku straszą nas podwyżkami to już nie żadna nowość. Jak mam 32 lata tak co roku to słyszę, już się rzygać tym chce za przeproszeniem. W zeszłym roku mówili że karpi będzie o 50% mniej przez powodzie - jakoś nigdy nie słyszałem by na którymś stole ich zabrakło w Polsce. A w tym roku to co ?... tsunami Karpie wypłukało czy zielone ludziki podwędzili dla eksperymentów ? To jest za przeproszenie sranie w banie aby przyzwyczaić ludzi do tego, do czego przyzwyczajeni już powinni być - do wysokich cen. Nie warto sobie tym zawracać głowy. Poczuj magię świąt Pollo i tym się rozkoszuj... dzyń dzyń dzyń.