Jabłka pod kruszonką

Maryna, gotuj pierogi!

Jabłka pod kruszonką

Postautor: Gemini » 06 października 2013, 20:14

Niżej podaję link do przepisu jak w tytule tematu. Piekarnik dobrze nagrzać, można piec w temp. między 190 - 200 st. Moim zdaniem im krócej piec tym lepiej, tak aby kruszonka była przyrumieniona . W uzupełnieniu dodam, że po wyjęciu z pieca szarlotka niech ciut " odpocznie", odparuje, ale dosłownie kilka minut, wtedy jabłka " się scalą". Ciepłą podajemy na stół w naczyniu żaroodpornym.

http://www.malacukierenka.pl/jablka-pod-kruszonka.html

Nieskromnie dodam, że moim gościom smakowało nie raz. Warianty były różne: + lody i bita śmietanka, + śmietana lub sam placek...wg uznania..

Smacznego :)
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Gemini
el gadułos
el gadułos
 
Posty: 1633
Rejestracja: 08 czerwca 2007, 18:20
Lokalizacja: PL


Re: Jabłka pod kruszonką

Postautor: Haniula1010 » 06 października 2013, 20:29

Dziękuję :roza:
To już wiem co będę jadła w następny weekend :lol:. /Chociaż moje łakomstwo może aż tak długo nie wytrzymać - nic to, wtedy zrobię np. próbę generalną z połowy porcji :oops: :lol:/
Obrazek
Haniula1010
el gadułos
el gadułos
 
Posty: 2970
Rejestracja: 18 października 2006, 19:08
Lokalizacja: Biłgoraj




Wróć do Smaczości, pyszności

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości

cron