Strona 1 z 1

Jabłka pod kruszonką

Post: 06 października 2013, 20:14
autor: Gemini
Niżej podaję link do przepisu jak w tytule tematu. Piekarnik dobrze nagrzać, można piec w temp. między 190 - 200 st. Moim zdaniem im krócej piec tym lepiej, tak aby kruszonka była przyrumieniona . W uzupełnieniu dodam, że po wyjęciu z pieca szarlotka niech ciut " odpocznie", odparuje, ale dosłownie kilka minut, wtedy jabłka " się scalą". Ciepłą podajemy na stół w naczyniu żaroodpornym.

http://www.malacukierenka.pl/jablka-pod-kruszonka.html

Nieskromnie dodam, że moim gościom smakowało nie raz. Warianty były różne: + lody i bita śmietanka, + śmietana lub sam placek...wg uznania..

Smacznego :)

Re: Jabłka pod kruszonką

Post: 06 października 2013, 20:29
autor: Haniula1010
Dziękuję :roza:
To już wiem co będę jadła w następny weekend :lol:. /Chociaż moje łakomstwo może aż tak długo nie wytrzymać - nic to, wtedy zrobię np. próbę generalną z połowy porcji :oops: :lol:/