Ja zrobiłam tak, według wskazówek koleżanki . ..i wszystkim smakowało, więc może Wam też posmakuje

750 g serka mascarpone, schłodzonego
4 duże jajka, białka i żółtka oddzielnie
2 paczki biszkoptów -najlepiej podłużne
3 duże łyżki drobnego cukru
1 szklanka świeżo zaparzonej, mocnej kawy
kakao do oprószenia
50 ml likieru Amaretto(może być rum)
Zaparzyć kawę, przestudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą, kremową i jasną masę (szybko wychodzi mikserem). Dodać serek mascarpone i wymieszać, aż do połączenia mas (można się wspomóc mikserem). Dodać kieliszek likieru. Ubić białka na sztywno i już wtedy bardzo delikatnie wymieszać z masą serową.
Biszkopty wyłożyć na blachę, do formy lub pucharków(jak kto woli). Kawę wylewać łyżką na biszkopty, by nią nasiąkły; ewentualnie można w niej moczyć biszkopty, lecz bardzo krótko - szybko rozmiękają.
Na biszkopty wyłożyć warstwę masy. Na ser ponownie wyłożyć biszkopty, namoczyć kawą. Nałożyć drugą warstwę sera, wyrównać. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc aby masa dobrze stężała. Zanim podamy należy oprószyć leciutko kakao.I ...zjeść. Smacznego