Strona 1 z 1

Czekolada na gorąco

Post: 15 grudnia 2007, 16:55
autor: Anuta
Czekolada na gorąco

Na jedną filiżankę:
- 1/3 tabliczki czekolady (używam gorzkiej bo mleczna dla mnie zbyt mdła),
- mleko,
- pół płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Resztę mleka grzać w rondelku z połamaną czekoladą. Wlać mąkę zanim zacznie wrzeć i mieszać do zagotowania.

Mniam mniam :-)

Post: 15 grudnia 2007, 21:01
autor: agga
No ,no, spróbuję ;) Piłam czekoladę, ale taką gotową, z proszku, niektóre ok, a inne mniej. Jutro zrobię wg. twojego przepisu!

Post: 15 grudnia 2007, 22:09
autor: Jurek
Anut(k)o ja czkoladę jem na "surowo" :wink:

Jak mi ktoś taką zrobi to chętnie spróbuje :D

Post: 15 grudnia 2007, 23:09
autor: Robert
Jurek, widzę że kuchnię omijasz z daleka :D
To nie takie straszne, a ten przepis jest podobny do budyniu, więc chyba dasz radę :wink:

Post: 23 grudnia 2007, 18:22
autor: katarzynajas
ja najbardziej lubie czekolade na goraco z Wedla:)Pycha!!