Czekolada na gorąco
: 15 grudnia 2007, 16:55
Czekolada na gorąco
Na jedną filiżankę:
- 1/3 tabliczki czekolady (używam gorzkiej bo mleczna dla mnie zbyt mdła),
- mleko,
- pół płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Resztę mleka grzać w rondelku z połamaną czekoladą. Wlać mąkę zanim zacznie wrzeć i mieszać do zagotowania.
Mniam mniam
Na jedną filiżankę:
- 1/3 tabliczki czekolady (używam gorzkiej bo mleczna dla mnie zbyt mdła),
- mleko,
- pół płaskiej łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Resztę mleka grzać w rondelku z połamaną czekoladą. Wlać mąkę zanim zacznie wrzeć i mieszać do zagotowania.
Mniam mniam