Wątróbka moja miłość :D

WĄTRÓBKA DUSZONA W CEBULI
1 kg wątróbki wieprzowej
1 kg cebuli
3 łyżki maki
kilka łyżek oliwy
przyprawa uniwersalna typu vegeta
sól
pieprz
łyżka masła
Wątróbkę (świeża, w żadnym razie nie mrożona
) pokroić w plastry około 12-15 mm i doprawić solą i pieprzem ( tego drugiego dużo), potem obtoczyć w mące. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną w pół talarki cebulkę, doprawić solą, pieprzem, Vegetą i pozwolić się temu pod przykryciem dusić aż do miękkości. Wątróbkę na dość silnym ogniu moment obsmażać żeby się podrumieniła, ale w środku została lekko różowa. Kiedy wszystkie plastry ładnie są obrumienione, wrzucić do cebulki, zamieszać dokładnie - delikatnie - i zostawić na 5-7 minut razem na malutkim ogniu, żeby wątróbka "doszła" (nie była surowa). Warto dodać zawartość patelni, dodając do niej parę kropli wrzątku i wlewając płyn do wątróbki do garnka
... Sprawdzić smak sosiku, podawać z bułeczka lub chlebkiem 
1 kg wątróbki wieprzowej
1 kg cebuli
3 łyżki maki
kilka łyżek oliwy
przyprawa uniwersalna typu vegeta
sól
pieprz
łyżka masła
Wątróbkę (świeża, w żadnym razie nie mrożona


