Strona 1 z 1

Serniczek malinowy na zimno

Post: 12 lipca 2009, 20:38
autor: Tigerek
Składniki:

- 65-70 dag gładkiego twarogu ( nie homogenizowany tylko zwykły, lepiej tłusty)
- 2 galaretki malinowe
- 2 galaretki truskawkowe
- spory słoik dżemu malinowego (40-45 dag)
- garść malin lub inne dekoracje na torcik (niekoniecznie)
- biszkopty

Tortownicę albo blaszkę wykładasz folią spożywczą, dno lekko natłuścić i wyłożyć biszkoptami. Serek zmiksować z dżemem, na koniec dodać galaretki malinowe rozpuszczone w 1,5 szkl. wody (ostudzone). Wylać na biszkopty, udekorować malinami, zalać zimnymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Można zamiast malin na serek udekorować zimną galaretkę kwiatkami ozdobnymi do jedzenia ( waflowe chyba one są)

Torcik dekoracyjny i naprawdę pyszny :)

Post: 14 lipca 2009, 22:00
autor: typisb
Serek zmiksować z dżemem, na koniec dodać galaretki malinowe

nie rozumiem, na koniec czego? serek z dżemem na biszkopty a potem galaretkę?

Post: 15 lipca 2009, 17:36
autor: Robert
do serka z dżemem galaretkę i dopiero na biszkopty... chyba tak

Post: 15 lipca 2009, 18:39
autor: Tigerek
tak - zmiksować z malinową galaretką serek z dżemem i masę wyłożyć na biszkopty :)

A jak zastygnie wylać truskawkową galaretkę na sam wierzch :)