Hej Elu ,słowo rozumiem Sarkoidoze to za duzo,
ja
tez nie rozumiem wielu tematow ,,
ale sa w artykule informacje ,ktore mnie np,,,pomogły sie czegos dowiedziec
Np ,,sarkoidoza stawow ,,
Moj fragment opisu rtg rak ,,,i kolan
Przywezenie szpar stawowych stawow miedzypaliczkowych obwodowych ,sklerotyzacje powierzchni stawowych i przystawowa Osteofitoza ,,,
Do tej pory nie uzyskalam od lekarzy info czy ma to zwiazek z sarkoidoza i co to wogole oznacza ,,,
a w tym artykule pisze ze sklerotyzacje i osteofity to moze wystepowac przy sarkoidozie ,,,,,,
W sumie ,to info tylko dla mnie
ale chociarz wiem ze to moze sie pojawic ,,

i ze to nie jest np.choroba ,,,
Pytasz o okulistyke ,,,
Ja musze powiedziec ,,ze chociarz ma osoba nikt sie bardzo nie interesuje =bo mam nietypowe objawy ,tz mam czyste pluca ,,,
To Pulmunolog w Lublinie odrazu mnie skierowala do Kliniki Okulistycznej z specjalnym skierowaniem ,,,
I za kazda wizyta na Reumatologi i Pulmunologi ,,
Pytaja mnie czy jestem pod Kontrola Okulisty ..
Mysle ze jest to zwiazane z tym ze
Sarkoidoza oka ,,,jest wlasciwie nie do wyleczenia i nagle osoba moze stracic Wzrok ,,,lub Oko i nie ma powrotu ,,,,,,,,,,
A to straszne ,,ja sama mialam chyba 4 razy tak ze nagle zaczelam tracic wzrok na kilka minut ,,,
Strasznie sie wtedy Balam i to Okropne ,,
Ostatnio idac do sklepu zaczelam widziec zamazany obraz stanelam i ze strachu nie wiedzialam czy sie ruszac ,,,
Na szczescie u mnie to mija po kilku minutach ,,
Ale jedno wiem / wzrok to skarb
i chodze prywatnie na Kontrole do Okulisty co pół roku ,,,..
Mysle ze nie kazdy dostaje skierowanie do Okulisty ,,,ja na pierwszej wizycie U pulmunologa dostalam sterydy i ani slowa ,,,o tym zeby cokolwiek kontrolowac ,,,
Na szczescie znalazlam forum a potem Klinike z Pulmunologia ,,,,
Trzymaj sie i pisz o tym co cie interesuje mnie wiele spraw ,tam tez niepokoi
Basia