Hej ja dołacze do dyskusji :
Nie podoba mi sie ta strona .
,,po pierwszym przeczytaniu -mam wrazenie ze jej autor był bardzo leniwy i przeczytał tylko wstep z Wikipedii
cytuje ,,zmęczenie, na które nie ma wpływu sen, bóle o różnym natężeniu, suchość oczu, zamazane widzenie, skrócenie oddechu, suchy, ostry kaszel, uszkodzenia skóry.
Wiecej juz nie czytał ....
Nie ma pojecia o czym pisze -cytuje ,,U niektórych ludzi dochodzi do zmienionej jakościowo odpowiedzi tkanek na daną substancję (antygen),
wogóle tego nie rozumiem ,,aż weszłam zobaczyc znaczenie słowa substancja
http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancja
Oto cd.z Wikipedii nie czytany juz przez autora >
cytuje>Żaden bezpośredni czynnik wywołujący sarkoidozę nie został zidentyfikowany, jednakże istnieją doniesienia, że pewne bakterie pozbawione ścian komórkowych mogą być prawdopodobnymi patogenami[4].
Drugi artykuł z Wikipedii /mysle ze go czytał autor
/
to o antygenach
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antygen
Tam tez wyczytał o grasicy
---------cos z kosmosu ,,dla mnie
cytuje :
Jak wyznaczyć przepis na mieszankę ziół dla konkretnej osoby?
Ilość ilość ziół powinna być dobrana do danej osoby w zależności od jej masy ciała, wieku, ewentualnych innych chorób towarzyszących , ogólnego stanu zdrowia i kilku innych czynników.
Pokazcie mi ksiazke wyprodukowana ,,do ogólnej sprzedazy ,
,która zawiera przepisy ilosci ziół -do danej osoby ,jej wagi i schorzen nie mówiac juz o autoagresii
?
----tak dla mnie to najwiekszy kosmos .........
Ja bardzo cenie zioła
naprawde
,,sama stosuje imbir i czesto kupuje zioła ,,uwazam ze przez wieki wspomagały one ludzi w walce z chorobami ,,i sa bardzo cenne ,,,,,,
dlatego napisze -
To co jest napisane na obrazku tej broszurki ....
ZIOŁA NIWELUJA
-zmeczenie
-suchosc oczu
-bóle
-zamazane widzenie
-suchy kaszel
podpisuje sie pod tym ...
Teraz jeszcze cytat z wikipedii z dalszej czesci /tej która omina autor /
W obrębie układu oddechowego sarkoidoza najczęściej objawia się jako choroba restrykcyjna płuc powodująca spadek ich objętości oraz podatności (zdolności do rozciągania). Pojemność życiowa płuc jest zmniejszona i większa część powietrza może ulec wydmuchnięciu w ciągu pierwszej sekundy (wzrasta FEV1). To oznacza, że stosunek FEV1/FVC również wzrasta.
Połączenie sarkoidu guzowatego, obustronnej wnękowej limfadenopatii i artralgii nosi nazwę zespołu Löfgrena, który ma względnie dobre rokowanie.
Do objawów ocznych należą: zapalenie błony naczyniowej oka (uveitis), tęczówki i ciała rzęskowego (iridocyclitis) oraz siatkówki (retinitis), które mogą być przyczyną utraty ostrości widzenia, a nawet mogą spowodować ślepotę.
Sarkoidoza przebiegająca z zajęciem układu kostnego może powodować torbielowate rozszerzenia kości krótkich dłoni i stóp (tzw. zespół Jünglinga).
Sarkoidoza zajmująca elementy układu nerwowego (ośrodkowego lub obwodowego) nosi nazwę neurosarkoidozy.
Sarkoidoza często zajmuje również układ krążenia (mięsień sercowy) oraz układ moczowy.
Występujące razem: zapalenie przedniej części błony naczyniowej oka, zapalenie ślinianek przyusznych (parotitis), porażenie nerwu twarzowego oraz gorączka noszą nazwę zespołu Heerfordta-Waldenstroma.
Objawem sarkoidozy może być hiperkalcemia (podwyższone stężenie wapnia) i jej następstwa.
Tego nie wyleczymy ziołami
Pozdrawiam basia
naprawde bym chciała ,zeby ktos znalazł sposób na ta chorobe ,,ale ten produkt /,,dla mnie/- nie ma znaczenia w leczeniu sarkoidozy ...
Dodane po 1 minutach:
usmiech ,,,Haniu razem pisalismy hihihi
miło mi ide poczytac co napisałas
Dodane po 11 minutach:
oj jeszcze cos zapomniałam
Jakie korzyści uzyskasz po przeczytaniu książki?
po przeczytaniu tej ksiazki ,,bedziesz miał przeczytana jedna ksiazke wiecej .
Dodane po 1 godzinach 12 minutach:
Jeszcze cos ?
nic nie pisza o ilosci infomacji za te 36 zł ..ile stron itp ,,
zeby nie było tak ze za 36zł ..to jest wstep ? a reszta przy dalszych wpłatach ?