- 65-70 dag gładkiego twarogu ( nie homogenizowany tylko zwykły, lepiej tłusty)
- 2 galaretki malinowe
- 2 galaretki truskawkowe
- spory słoik dżemu malinowego (40-45 dag)
- garść malin lub inne dekoracje na torcik (niekoniecznie)
- biszkopty
Tortownicę albo blaszkę wykładasz folią spożywczą, dno lekko natłuścić i wyłożyć biszkoptami. Serek zmiksować z dżemem, na koniec dodać galaretki malinowe rozpuszczone w 1,5 szkl. wody (ostudzone). Wylać na biszkopty, udekorować malinami, zalać zimnymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Można zamiast malin na serek udekorować zimną galaretkę kwiatkami ozdobnymi do jedzenia ( waflowe chyba one są)
Torcik dekoracyjny i naprawdę pyszny
