Niestety nie tylko z sarkoidozą mamy problem, ale tak to już jest - jeden człowiek wiele chorób. Cieszę się że powstał ten dział poświęcony innym dolegliwością nie związanym z sarkoidozą zawsze można skorzystać z czyichś doświadczeń. W ciągu ostatniej dekady mojego życia kilkakrotnie doświadczyłem iż czasem w bardzo prosty sposób możemy wręcz wyleczyć się z nieraz poważnych chorób z którymi bezskutecznie "walczy" konwencjonalna medycyna. Już kilkanaście lat z mizernym efektem leczyłem się urologicznie na przewlekłe infekcje dróg moczowych, które z każdym rokiem stawały się coraz poważniejsze i bardziej dokuczliwe, a leki które przyjmowałem miały coraz groźniejsze efekty uboczne: zawroty głowy, spadek cieśnienia krwi...
Czego ja nie próbowałem aby walczyć z tą infekcją

Aż 2 lata temu z "głupia frant" w październiku w warzywniaku kupiłem 1 kilogram NIEPRZETWORZONEJ żurawiny kanadyjskiej, lub wiśniowej - tak ją u nas nazywają. Celowo napisałem z dużych liter słowo "NIEPRZETWORZONEJ" bo tylko nieprzetworzona żurawina (przynajmniej w moim przypadku) ma właściwości lecznicze. Jakież było moje zdziwienie kiedy po tygodniu spożywania dwóch garści żurawiny dziennie przespałem całą noc bez bólu pęcherza i konieczności wstawania i oddawania moczu, moje wizyty w WC z silnym parciem na pęcherz spadły do minimum, a ból pęcherza całkowicie ustąpił. Moje zdziwienie skutecznością działania żurawiny było tym większe że wcześniej kupowałem żurawinę, która praktycznie nie działała leczniczo na infekcje dróg moczowych, ale była to ZAWSZE żurawina przetworzona lub wyciąg z żurawiny - nigdy wcześniej nie spożywałem świeżej żurawiny.
Niestety - po około dwóch tygodni nie spożywania żurawiny infekcje wracają, dlatego gdy żurawina jest w sprzedaży kupuję większe ilości (10 kg) i wkładam je do zamrażalnika, zamrożona żurawina nie traci właściwości leczniczych i mogę się ratować przez całe lato, aż do czasu ponownego pojawienia się żurawiny w sprzedaży.
Teraz właśnie jest okres pojawiania się żurawiny w warzywniakach warto spróbować jej dobroczynnego wpływu na nasz organizm i nasze zdrowie - serdecznie polecam!